Jepang tah Jipang?


MALANG – Jowo Pas – Buntute Ning Ikit karo Cak Anam, Bintang, mblakrak nang Jepang. Kon ngerti Jepang tah Jek? Opo? Jejere Kupang? Ojok kemlithi po’o nek gak eroh!

Jepang iku negoro mursal soale kakean ”nguncal cawet” (woco: ekspor) nang Indonesia. Ngono iku lho, Bintang sik antep budal.

”Kuliahmu marekno sik ta, Le…” melas Ning Ikit.

”Ojok mbencekno ngono ta Buk. Masio D-3 gak mari, aku wani lek-lekan karo lulusan S-3. Masio IP-ku ndelosor, aku isok nandangi bronpit,” saut Bintang.

”IP iku penting, Le….” Ning Ikit ngelus dhodho.

”Luwih moncer IP tah ide seeh, Buk?” saut Bintang.

”Kon iki kakean gumbul karo Eko. Ibuk gak seneng! Arek iku lho gumbulane karo bakul Jipang,” Ning Ikit rodok muntap nek krungu jenenge Eko.

”Ibuk iki lho, ojok ndeso-ndeso po’o…! Cak Eko iku sregep dodolan Jipang cap Jaran Kepang. Dodolane wis kawentar sampek Tuban. Akeh rondo sing gak isok turu nek durung mbadog Jipang cap Jaran Kepang,” Bintang iki lho cek pintere. Hiiih gemes aku! Tak jiwit lho kon yoh!

Bintang akhire numpak montor muluk nang Jepang. Jenenge wong tuwek, ebes karo emese lilo ngeculno Bintang. ”Wis mugo-mugo arek iki gak sinau nggawe Jipang. Adoh-adoh nang Jepang mosok mek nyetrapi Jipang,” Cak Anam nentremno atine bojone.

Keliwat sak ulan, Ning Ikit nelpon Bintang.

”Le, kon lapo saiki? Nggawe Jipang tah?”

”Buk aku saiki dodolan buku Merajut Mimpi ke Negeri Sakura…” saut Bintang semringah.

”Hah…?! Sopo sing nulis? Awakmu tah?” takok Ning Ikit.

”Duduk Buk, tapi Cak Gagus. Bukune apik lho Buk. Isine coro nggawe Jipang asli Osaka teko rengginang….” (cek)

About Eko Prasetyo

Mari Beramal lewat Ilmu

Posted on April 27, 2014, in Berita. Bookmark the permalink. Tinggalkan komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: